čtvrtek 20. března 2014

Recept na malinový cheesecake

Ahoj holky :)
V první řadě se omlouvám, jak dlouho už jsem nic nepřidala, jsem ostuda! Vůbec si nejsem schopná na blog udělat čas:) Momentálně pracuju na pár dalších článcích a tématech, který bych chtěla víc rozpracovat a až bude tepleji a víc času, snad by mi vyšel čas i na jeden větší projekt související s blogem... :)

A v druhé řadě konečně k receptu. Dneska má přítel narozeniny (ještě jednou všechno nejlepší, lásko) a tak jsem mu o víkendu pekla narozeninovej dort. Hledala jsem a hledala, co upeču, a nakonec jsem znovu skončila tam, kde skončím vždycky, když hledám inspiraci na dorty. Tady.

A našla jsem inspiraci a jednoduchý recept na výborný, dokonalý cheesecake.
Takže, co budeme potřebovat? Množství ingrediencí odpovídá zhruba jedné dortové formě o formě 23 cm.



Na korpus:
  • 130-150 g čokolády (podle chuti :) )
  • 75 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 120 g cukru (je možno ubrat)
  • 120 g másla
Na krém:
  • Asi 200 g krémového sýra (použila jsem žervé a chutná to kupodivu moc dobře)
  • 80 g cukru
  •  kapka vanilkového extraktu (případně vanilkový cukr)
  • 1 vejce (nemusí být)
 A ještě nahoru:
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 125 g malin 
  • cukr podle chuti (asi dvě polévkové lžíce)
 Jak budeme postupovat?

Nejdřív si rozpustíme čokoládu (nejlépe asi ve vodní lázni), mezitím si začneme chystat těsto na korpus. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a nakonec přilijeme čokoládu. Navrstvíme opatrně do vysypané a vymazané dortové formy a pokračujeme krémem. Vyšleháme krémový sýr s cukrem, případně i vajíčkem a rovnoměrně nalijeme na čokoládový korpus. Pečeme asi 35 minut na 175°C.
Po vyndání z trouby je potřeba dort nechat nejméně dvě hodiny chladit v ledničce a teprve potom přidat nahoru závěrečnou šlehačkovou tečku :) - ušleháme šlehačku s cukrem, vmícháme maliny a následně to navrstvíme na cheesecake. Vršek uhladíme, ozdobíme pár malinami, případně něčím zeleným a můžeme podávat :)
- Pozor, dort je velmi křehký! Je potřeba s ním manipulovat jen opatrně:)


Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat